Hoop in crisistijd

March 27, 2020

Als mensen na een week ‘verplicht’ binnen zitten op een stralend zonnige zaterdag willen uitwaaien op het strand, maar daarmee de risico’s op besmetting met het coronavirus onverantwoord groot worden; wat doet dat met een bestuurder? De burgemeester van Bloemendaal vertelt erover in de eerste aflevering van ‘Tegengif, een programma van de Dorpskerk Bloemendaal als teken van hoop in een tijd die veel mensen beangstigt. Om de samenleving te beschermen moet individuele vrijheid soms wijken, vindt Elbert Roest. Maar hij ziet ook saamhorigheid bij inwoners: buurtgenoten laten voor elkaar de hond uit of doen boodschappen voor wie dat niet zelf kan.

 

De komende tijd interviewt predikant Ad van Nieuwpoort drie keer per week een bekende of minder bekende inwoner van de gemeente Bloemendaal. In een gesprek van telkens 10 minuten bevraagt hij ze over hoe zij deze tijd ervaren. Wat biedt troost, wat geeft moed om door te gaan?

 

De uitzendingen zijn ook hier online te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente artikelen

Piano, sax of drum proberen

June 18, 2020

1/4
Please reload

Artikelen

June 29, 2020

June 24, 2020

April 23, 2020

April 14, 2020

April 10, 2020

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic

AERDENHOUT     |    BENNEBROEK     |    BLOEMENDAAL    |    OVERVEEN    |    VOGELENZANG 

 

© 2020  B. Magazine is een uitgave van Bee-Media