B.16 - TECH

February 26, 2020

Praten met een echt mens

 

De wereld wordt steeds digitaler. Ons mobieltje is een onmisbaar attribuut geworden, waarmee we soms bellen, maar vooral bankzaken regelen, navigeren, shoppen, daten, spelen, muziek luisteren, boodschappen afrekenen en nog veel meer. Relaties onderhouden we via Instagram of Facebook en we appen elkaar de hele dag door, individueel of groepsgewijs. Via social media lijkt iedereen met iedereen verbonden. Helaas is de realiteit soms anders, zoals je kunt lezen in deze B. In Bloemendaal voelen bovengemiddeld veel mensen zich niet verbonden, maar eenzaam. Misschien is het een idee om wat vaker onze ogen los te rukken van het mobieltje en ons te bekommeren om mensen die behoefte hebben aan persoonlijk contact. Er gaat toch nog steeds niets boven een echt gesprek met een echt mens?

 

Niet alleen wij mensen zijn verbonden met internet, steeds meer apparaten zijn dat ook. B. ging hierover in gesprek met bedrijven en studenten die zich bezighouden met nieuwe technologieën zoals robotica, domotica en het internet der dingen. Innovatie betekent overigens niet dat we het oude loslaten, integendeel. Lees de interviews maar die we maakten met een aantal ondernemers die oude ambachten uitoefenen. ‘Tech’ – het thema van deze B. – komt uit het Grieks en betekent vakmanschap. Van toen en nu dus.

 

Voel je je betrokken bij de (toekomstige) inrichting van onze omgeving? De gemeente Bloemendaal vertelt hoe zij inwoners hierover laat meedenken. Lokale restaurants geven je letterlijk een kijkje in hun keuken en bieden een van hun recepten aan, om thuis te proberen. Plaatselijke wijnspecialisten leggen uit welke wijn daar lekker bij smaakt. Ook op cultureel gebied valt weer veel te genieten. Zo is de kaartverkoop van Openluchttheater Caprera gestart, komt The Fat Lady met een nieuwe opera en sluit Muzenforum het seizoen af met twee bijzondere concerten. Op 20 maart opent in De Uitkijk een expositie van onze fotograaf Ewoud Pahud de Mortanges. B. geeft je alvast een voorproefje van zijn bijzondere dronefoto’s. 

 

Ad van Nieuwpoort schreef zijn laatste column in deze B. Wij bedanken hem zeer voor zes jaar overdenkingen, inspiratie en wijze woorden. 

 

We wensen je weer veel kijk- en leesplezier. 

 

Mimi Sugarman, Ellen Meijer en Maaike Brouwer

 

 

 

Please reload

Recente artikelen

Piano, sax of drum proberen

June 18, 2020

1/4
Please reload

Artikelen

June 29, 2020

June 24, 2020

April 23, 2020

April 14, 2020

April 10, 2020

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic

AERDENHOUT     |    BENNEBROEK     |    BLOEMENDAAL    |    OVERVEEN    |    VOGELENZANG 

 

© 2020  B. Magazine is een uitgave van Bee-Media