B13 - DUURZAAM

February 21, 2019

Kleine stapjes

Dagelijks staan de media bol van berichten over de opwarming van de aarde, de uitdijende plasticsoep in de oceanen, niet gehaalde CO2-doelen, wantoestanden in kledingfabrieken en ga zo maar door. Wereldwijd sluiten regeringen klimaatakkoorden; in Nederland werken we aan een energietransitie. Voorlopig wordt daar vooral over gediscussieerd; het wachten is op concrete oplossingen. Intussen willen we graag ons steentje bijdragen aan een schonere, leefbare wereld, voor onszelf en onze (klein)kinderen. Met veel kleine stapjes komen we ver.

 

Gelukkig ontstaan overal lokale duurzame initiatieven; ook in de Bloemendaalse dorpen barsten mensen van de ideeën. Voor deze thema-editie over duurzaamheid gingen we naar hen op zoek. Zo ontmoetten we zeven vrouwen die hergebruik, verantwoord produceren en de strijd tegen plastic als uitgangspunt hanteren voor hun ondernemerschap. Dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met bewustwording laten de Bloemendaalse basisscholen zien die we bezoeken. Van plaatselijke hoveniers krijgen we tips over duurzaam tuinieren en we laten ons inspireren door mensen die hun huis hebben verduurzaamd. Naast energiebesparing levert dat extra wooncomfort op. Bij bewust leven hoort natuurlijk ook bewust eten. Daarom vind je in deze B. heerlijke recepten, vegan, vegetarisch en met duurzaam gevangen vis. 

 

Verder besteden we in deze B. aandacht aan drinken: je leest hoe drinkwater wordt gemaakt en welke schadelijke gevolgen alcoholgebruik kan hebben, vooral bij jongeren. Verder schuiven we ‘Aan tafel’ bij een gezin en maken we kennis met de Bloemendaalse jeu de boulesclub. In Bennebroek nemen we een kijkje bij de Ont-moeting, een toffe plek om af te spreken voor ontbijt, koffie of lunch.    

 

De kunst & cultuurpagina’s nodigen je uit om de komende maanden lekker vaak naar concerten, theatervoorstellingen en exposities te gaan. In de agenda achterin vind je nog veel meer leuks om heen te gaan. 

 

We wensen je veel inspiratie en leesplezier!

 

Ellen Meijer, Mimi Sugarman en Maaike Brouwer

 

PS Om B. een beetje duurzamer te maken, gebruiken we voortaan dunner papier.   

 

 

NIEUW:

Je vindt B.Magazine ook op diverse plekken in Heemstede, waaronder het gemeentehuis, de bibliotheek, theaters en
Boekhandel Blokker.

Please reload

Recente artikelen

Piano, sax of drum proberen

June 18, 2020

1/4
Please reload

Artikelen

June 29, 2020

June 24, 2020

April 23, 2020

April 14, 2020

April 10, 2020

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic

AERDENHOUT     |    BENNEBROEK     |    BLOEMENDAAL    |    OVERVEEN    |    VOGELENZANG 

 

© 2020  B. Magazine is een uitgave van Bee-Media